Splošni pogoji in politika zasebnosti

Splošni pogoji

Splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo uporabo vsebin in storitev spletne strani Dotik narave (v nadaljevanju: spletna stran). 

Ob uporabi spletne strani se zbirajo določeni osebni podatki. Zavedamo se, da je to velika odgovornost in zato skrbimo za zaščito vaših podatkov ter vam omogočamo nadzor nad njimi. S tem pravilnikom o zasebnosti vam želimo pomagati razumeti katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo ter kako jih lahko upravljate in izbrišete.

Upravljalca osebnih podatkov, kot ju določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je podjetje: Dotik narave, masažni in vadbeni studio, Hana Mihevc s.p., Mizni dol 197, 1360 Vrhnika in lastnik spletne strani Wix.com Ltd. 

 

Podjetje Dotik narave s.p. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ) in v skladu z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta oz. uporabnikov storitev.

Uporabniki spletne strani

Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno stran in jo na kakršenkoli način uporablja.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer posredno pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste le obiskovalec spletne strani, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste uporabnik storitev podjetja Dotik narave s.p. (npr. ste se prijavili na mesečne novice, naročili na masažo, obiskujete vadbo, ste rezervirali termin, …), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke. Ti osebni podatki so:

  • ime in priimek;

  • kontaktni e-poštni naslov;

  • aktivnost na spletni strani;

  • kontaktni telefon;

  • IP naslov;

  • dejavnost na spletni strani;

  • podatki in soglasja (podpis o prevzemanju odgovornosti) dana na zdravstvenem vprašalniku ali vpisnem listu, ki jih prostovoljno delite s podjetjem Dotik narave, Hana Mihevc s.p.;

  • ostali podatki, ki jih posredujete ob kakršnikoli komunikaciji s podjetjem Dotik narave, Hana Mihevc s.p.

Kako podjetje Dotik narave s.p. obdeluje vaše osebne podatke?

Vsi posredovani osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. 

 

Zbrani osebni podatki se uporabljajo za pošiljanje novic, akcijskih ponudb, blog vsebin in za splošno komunikacijo. Od uporabnikov, ki se prijavijo na e-novice zbiramo podatke o njihovem e-mail naslovu, imenu in priimku.

 

Odjava je možna preko e-mail naslova hana.mihevc@gmail.com z vsebino ODJAVA.

Osebni podatki se po pridobitvi hranijo 10 let in potem, če ne obstaja druga pravna podlaga ali če je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

Pravica do zasebnosti

Trajno varovane so tudi osebne slike uporabnikov storitev. Izbrane slike in mnenja uporabnikov bodo objavljena samo v primeru dogovora in/ali pisnega soglasja uporabnika o njihovi objavi. Podjetje Dotik Narave, Hana Mihevc s.p. osebnih podatkov strank ne bo posredovalo tretjim osebam razen v izjemnem primeru, če mu takšno obveznost posredovanja oziroma razkritja nalaga zakon. 

Kako podjetje Wix.com Ltd obdeluje vaše osebne podatke?

Podjetje Wix.com Ltd zbira in hrani osebne podatke uporabnikov spletne strani (kontaktne informacije) dokler ima podjetje Dotik narave s.p. aktiven WIXov uporabniški račun. Podjete Wix.com Ltd lahko tudi po zaprtju uporabniškega računa podjetja Dotik narave s.p. hrani osebne podatke uporabnikov spletne strani in jih razkrije tretjim osebam, če obstaja sum kaznivega dejanja oz. če mu takšno obveznost posredovanja oziroma razkritja nalaga zakon. Več informacij o Wixovi politiki zasebnosti najdete tukaj https://www.wix.com/about/privacy.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate naslednje pravice:

  • dostop do vaših osebnih podatkov in njihovo kopiranje.

  • do dopolnitve ali popravka vaših osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni.

  • do izbrisa vaših osebnih podatkov, zlasti če niso več potrebni za namene, zaradi katerih so bili zbrani, ali so bili obdelani nezakonito ali so bili obdelani na podlagi vaše privolitve, pa ste privolitev preklicali in ne obstaja druga pravna podlaga za njihovo obdelavo.

  • do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.

  • do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, zlasti če oporekate njihovi točnosti – in sicer za obdobje, ki nam omogoči preveriti točnost vaših osebnih podatkov; če je obdelava nezakonita, pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov; če je potekel rok hrambe podatkov, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

  • podana soglasja za obveščanje lahko kadarkoli prekličete.

Pri uveljavljanju vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na e-naslov: dotiknarave@gmail.com. Vašo vlogo bomo raziskali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.

Privolitev

Z uporabo spletne strani (deljenje osebnih podatkov, ipd.) se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Obvestilo o piškotkih

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Spletna stran uporablja piškotke, ki jih potrebuje Wix, da zagotavlja pravilno funkcioniranje strani.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na spletni strani so tudi informacije tretjih oseb in povezave do njihovih spletnih strani. Dotik narave, Hana Mihevc s.p. ne prevzema nobene odgovornosti za varen dostop in informacije podane na teh spletnih straneh.

V veljavi od 1.4.2022