top of page
Testing Low Dorsal

Terapevtska obravnava

Terapevtska obravnava traja 60 ali 90 minut. Sestavljena je iz anamneze (pregled izvidov in kratek pogovor), diagnostike (manualno testiranje), obravnave in določanja domače naloge (vaj/sproščanja). Dolgoročni učinek je viden samo, če tudi vi sami skrbite, da se (začasno) izogibate sprožilcem bolečine in prilagodite svoj življenjski slog (gibanje, prehrana, spanje, duševno zdravje).

Pri obravnavi se uporabljajo nežne terapevtske tehnike, ki ne vključujejo manipulacij (kratki, sunkoviti gibi) in se izvajajo ročno. Dodatno se uporabljajo silikonske ventuze (cupping terapija), ki omogočajo dekompresijo tkiv in odlično vplivajo na fascijo. Terapevtska obravnava deluje celostno; dobrodejno vpliva na živčno-mišično-skeletni sistem, vrača funkcijo sklepom, zmanjšuje ali odpravlja bolečine in izboljša biomehaniko telesa.

Pomaga pri različnih stanjih:

- mišične težave (napetost, zakrčenost, ...)

- bolečine v hrbtenici (obrabe in poškodbe, vnetja, ...)

- glavoboli

- težave s prebavo (zgaga, želodčna hernija, refluks, ...)

- težave z dihali

- kronične težavah (dolgotrajne bolečine)

- težave s sklepi (vnetja, utesnitve, zmanjšana gibljivost, nestabilnost, ...)

- vnetne težave

- različnih poškodbah, vnetjih, po operacijah

- glavobolih

- težave z držo (povečana kifoza/lordoza, skolioza, ...)

- težave s spanjem

- težave s pritiskom

- stres in druge tegobe

Sprostitvena masaža

Sprostitvena masaža je kombinacije tehnik klasične masaže in drugih nežnih masažnih tehnik. Masaža je namenjena celostni sprostitvi telesa in splošnemu boljšemu počutju. Pritisk je nežen in bolj površinski. Masaža celega telesa oziroma 90-minutna masaža zaobjema hrbet, celotne spodnje in zgornje okončine ter trebuh in obraz (po želji).

Krajše masaže so 30 - 60 minutne, kjer se vnaprej določi obravnavane predele. Polurne masaže se lahko izvajajo pogosteje v krajših razmakih (1-2x na teden) s fokusom na specifičnem področju (npr.: proticelulitni tretmaji na stegnih ali masaža rok zaradi obremenitev pri delu).

Pri enournih masažah prav tako sami izbirate med masažo hrbta, nog, rok, trebuha in obraza. Če želite več poudarka na določenem delu telesa, se tretma prilagodi.

 

Vsaka obravnava je stvar dogovora in zaželjeno je, da tudi med samo masažo sporočate počutje in svoje želje glede pritiska/intenzivnosti masaže, ogrevanosti prostora, zračnosti, ipd.

Pink Roses

Aromaterapevtska masaža

Aromaterapevtska masaža je masaža celega telesa vključno s trebuhom in obrazom (po želji stranke) in traja približno 80 minut.

 

Tovrstna obravnava je izjemna senzorična izkušnja, ki združuje dotik in vonj. Masažne tehnike so nežne in počasne, saj s tem omogočajo globoko sprostitev telesa na fizičnem in psihičnem nivoju, hkrati pa pripomorejo, da učinkovine eteričnih olj hitreje prodrejo skozi tkiva.

Eterična olja in hidrolati (aromatične vode), ki se uporabljajo pri sami masaži delujejo na fizični in psihični ravni preko vdihavanja in stika s kožo. Z masažo olja prodrejo v krvni obtok in ugodno vplivajo na kožo, dihala, limfni sistem, organe, živčni sistem, mišice, sklepe in lajšajo bolečine. Eterična olja so koncentirani zakladi zdravilnih učinkovin in se vedno uporabljajo v kombinaciji z nosilnimi olji (mandljevo, jojobino, ...). Masažne mešanice se prilagodijo glede na posameznikove težave in želje.

Na voljo je posebna aromaterapevtska masaža s smiljem in sivko. Smilj obnavlja kožo oz. krči žile in tkivo ter tako odlično deluje na gube, brazgotine, kožne alergije, dermatitis, opekline. Pomaga pri celjenju ran, izboljšuje videz popokanih kapilar in videz strij. Sivka lepo dopolnjuje smilj s svojo vsestransko uporabnostjo, čudovitim vonjem in izjemnim učinkom na kožo. Ker ima smilj malce poseben začimbni vonj po kariju, sivka poskrbi za bolj prijetno masažno izkušnjo.

Dar dotika je poseben paket, ki združuje aromaterapevtsko masažo in energijski piling (avtorska terapevtska metoda). Več o paketu najdete tukaj.

bottom of page